135 sjömil

Nu har vi avverkat 135 nm och känner att vi är på väg, på riktigt. Första dygnet gick åt att stuva och installera alla saker. Sedan blev det bunkring i Nynsähamn. Vi har seglat ner längs Sörmlands kust och nu in i Småland, passerat Bråviken, Oxelösund, St Annas och Gryts vackra skärgård och befinner oss nu utanför Västervik. Nu siktar vi på norra Öland. Vi har haft alla väder med kuling, regn, sol och värme, och samma sak en gång till. Men mestadels nordlig vind vilket ju är bra för oss som vill ha skjuts söderut. Dessutom skönt att slippa kryssa och luta eftersom vi fortfarande inte hittat fast plats för alla saker😬.

Katten Ronja verkar ganska nöjd, och ligger under sprayhooden medan vi cruisar fram😻. Max och Ted trivs i sina hytter, ror och klättrar i berg när vi förtöjer/svajar.

Morfar Rolf slog följe från Rindö vilket varit mysigt sällskap.

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *