Aguilas 14-16 juli

Efter två fina dygn i Azoiha seglade vi och motorerade vi vidare, totalt ca 40 nm vidare läng Murcias kust. Det är ständigt nordostlig vind, men blåser nästan ingenting på dagen och först framåt eftermiddagen kommer någon slags sjöbris med bra vind. Men då är vi framme🙄.

Vi svajade i fin bukt gen, även om här fanns hamn, men vi undviker hamn för att få bättre temperatur, plus att Ronja kan gå fritt på båten dygnet runt om vi svajar. Kvällarna för henne är verkligen sköna då hon hoppar på biminitoppen och klättrar på bommen och far runt i mörkret.

Agualias visade sig vara en jättetrevlig stad, ca 35.000 inv här också, vid foten av de stäppliknande kullarna med modernt koncerthus mitt på stranden, kreativt målade trappor upp på kullarna till de små husen och väderkvarnar och fantastisk utsikt.

På 17-och 1800-talet hade staden sin storhetstid både med den fina borgen som byggdes av spanska kungen och sin järnväg som blev viktig för bygdens mineralutgrävning och inte minst silverådra som hittades i närheten. Med tåg lastades mineralerna ner till havet via tunnelgång och Aguilas blev också en viktig hamnstad som blomstrade i slutet av 1800-talet med Casino och fint folk.

Killarna hittade även här kompisar för strandfotboll hela eftermiddagen och lite trampbåt hanns med.

Och i grannbåten fick vi låna padel-sups som gav inspiration att vi tillslut köpte en själv!

Så även Aguilas var en 10-poängare så vi stannade två nätter.

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *