Almerimar 17-19 juli

Från Aguilas, sista stopp i Murcia, seglade vi in i Andalucien. Det blev ett svajstopp utanför San Jose, strax innan Cabo da Gata, innan vi kom till Almerimar (ett stycke väster om Almeria).

Den till synes lilla sträckan Aguilas – Almerimar (punkt 1-5) är dryga 80 sjömil.

I Almerimar låg vi februari 2020 vid foten av bergskedjan som hänger ihop med Sierra Nevada, där vi då åkte skidor! Men så hör års är det ingen snö ens på de högsta topparna på 3500-3700 meter. Denna gång mest ett nödvändigt stopp för att städa, bunkra mat och diesel, vatten, ladda ström efter 6 nätter på svaj.

Almerimar är lång strand och en jättemarina, idealisk för långliggare och meck, inte mycket av stad. Men kul plats för sommarlov, fotboll på stranden och strandrestauranger.

Max och mamman åkte på dykutflykt och Ted och pappan körde paddelboard och båtfix.

Maxans present till Ted från havets botten♥️.


Det blev en natt i hamnen en natt på svaj precis vid stranden, nära så att strandfotbollen kunde spelas till sent.


Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *