Äntligen kastar vi loss igen!

Efter drygt 2 veckor i Santurtzi var längtan stor att komma vidare. Nu känner vi oss som riktiga Baskier😉.

Det tuffa vädret släpper inte taget om oss, men idag söndag hade de två meteorologerna ombord spått att det fanns ett fönster mellan kl 8-14 med sydlig vind och inte mer än 2 meters vågor. Så vi sjöstuvade och kastade loss och lämnade Santurtzi och de Baskiska kullarna som nu är snötäckta!

Vi la kursen till Laredo, en liten stad ca 20 distansminuter västerut. Alltså ingen lång seglats, men lagom för omständigheterna och toppen att få röra oss.

Det blev omväxlande regn och blåst och en del gung. Inga delfiner som följde, bara några tappra måsar som troget följde. Faktiskt hade vi en liten förhoppning om att se val då området i Biscaya. Kusten utanför Bilbao och Santander lär vara ett av de säkrare ställena att se och möta val i Atlanten, då kontinentalsockeln med havsdjup på 2-4000 meter ligger precis utanför kusten här! Men tyvärr lös även de med sin frånvaro.

Efter 4 timmar var vi förtöjda som enda gäster i marinan, medan solen tittade fram en stund innan nästa oväder drog in💨🌊.

Laredo i Kantabrien

En fin gammal stad, med flera 1000-års historia, men kanske mest känd för sina pilgrimsleder, som går här och genom norra Spanska kusten ner till Santiago dela Campostela. Här såg vi vackert snöklädda berg, stränder och den pittoreska gamla staden..

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Härligt att höra att ni fått lite ”miljöombyte” kramar till Er alla ombord från Pelle , Annika o valpen Fia

  2. Herlige bilder. Godt med morfar ombord og litt nattseilas. Ikke så langt kvar innan kursen kan settes sydover. Fortsatt god seilas. 👍😉🌺🇳🇴

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *