Båten klar!

I måndags kom de efterlängtade el-killarna till Ystad. 3 stycken från Tymar, på Värmdö, som tidigare gjort endel arbeten på båten, vilket underlättar och var värt att invänta.

Ett intensivt arbete satte igång i masten och överallt i båten. Efter 3 dagar non-stop arbete var de klara och båten påmastad och intrimmad av rigg-killen som kom från Göteborg som konstruerat nytt förstag och rulle till förseglet. Vilka hjältar!

Igår, torsdag, lämnade vi vår lilla stuga och kunde åter flytta ner i båten. Tillbaka på ruta ett kändes det som, med återställande, bunkrande, packande, stuvande för att få ner allt på rätt plats igen – precis som vi gjorde i början av juli på Rindö.. Vi hoppas bli klara ikväll, fredag, då väder och vind äntligen verkar extremt gynnsamma lördag morgon!

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Äntligen! Njut av sista kvällen i Ystad så ser jag fram emot att läsa mer om era äventyr. Trevlig helg

  2. Vilken otur ni har haft hittills. Vi hoppas att ni kan åka iväg imorgon på er långa resa. Hoppas ni får bra vind. Vi har också börjat skolan och räknat matte, precis som ni.
    Lycka till! /Stor kram från alla i femman

    1. Hej, vad kul att höra från er! Nu är vi på väg igen och seglar nu i södra Danmark. På väg till norra Tyskland. Vi läste ert veckobrev och satte saltkristaller på odling även här i båten igår. Kram till er alla från Max och Ted!

    1. Out heter båten på AIS, men har först nu häromdagen kommit igång igen. Bör hittas nu.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *