Belgien

Väl ute i Engelska kanalen fick vi en fin dag med sol och lagom vind och tog oss ca 45 distansminuter till lämplig hamn i Beligien, Nieuwpoort. Det var fantastiskt att kunna stänga av motorn och bara segla med vinden. Även Ronja verkade nöjd. När vi närmade oss hissade Max den Belgiska gästflaggan.

Tidvattnet var tydligt, särskilt när vi åkte in längs piren till hamnen. Medan det är ebb passar sälarna på att vila på kajkanterna. Och tydligen är detta ett vedertaget fenomen då det till och med fanns skyltar om att visa hänsyn till rastande sälar😍!

I Nieuwpoort mötte återigen ”förpatrullen” (Agneta o Rolf) på kajen när vi kom, dock den sista gången innan vi skildes åt. Vi utforskade staden under eftermiddagen, en snabbversion. Belgiens kustremsa är ju väldigt kort så det detta blir vårt enda och korta stopp i Belgien innan vi kastar loss igen.

Monument och krigsmuseum Nieuwpoort

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *