Blekinge

Efter 3 dagar i Kalmar kastade vi loss i ostadigt väder och vind för seglats ner mot Karlskronas skärgård. Fronterna avlöste varandra med upp till 16 m/s i regn och sol. Det blev en något dryg 12-timmars seglats.. men barnen och katten var tappra och vi fick en skön kväll i svaj-vik på kvällen. Sedan seglade vi vidare till Karlshamn för att få hjälp av tekniker med autopiloten och även kapellmakare för att sy upp en biminitopp/soltak som kommer vara nödvändig söderut.

I Karlshamn, Vägga fiskehamn, träffade vi Lasse och Charlie från Rindö och fick ett par trevliga dagar med god rökt fisk, fina cykel och löparvägar, och stort utomhus pool-område där Max hoppade från 5an och Ted simmade 50-meter! Vi lyckades dessutom pricka in den årliga Östersjö-festivalen med ett enormt utbud av underhållning och mat och dryck och, till barnens glädje, tivoli med karuseller och bergodalbana😱! Vi vuxna provade öl från lokalt mikrobryggeri👍.

Efter 2 trevliga service-dagar gjorde vi en kort etapp ut till den vackra ön Hanö. En exotisk och vacker sommarö som på vintern bara har 6 bofasta (!) men på sommaren fylls av sommargäster.

Nu drar vi vidare till Skåne och Simrishamn på Österlen.

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Så härligt att få vara några dagar med er! De tar vi med oss med värme när vi så småningom sparkar igång vardagstristessen i höst och gläds med er som seglar vidare⛵️ Förhoppningsvis möts vi på sydligare breddgrader tids nog☀️⛵️🏝 kram till er från oss💕 Å extra till grabbarna, kommer sakna dem men vet ju att vi ses igen😘

    1. Vår fina lampa lyser på kvällen och då tänker vi på er💜! Ses och hörs snart, och ha en fin tur uppåt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *