Boulogne Sur Mer

Efter dag/natt i Calais var vi nöjda och en aning jagade av kommande hårda vindar, så vi kastade i söndags loss och seglade ett litet stycke vidare till Boulogne sur mer. Det är svårt att hitta hamnar som funkar för oss längs långgrunda sandkusten i Engelska kanalen med kraftigt tidvatten, och då vi bytt hamn varje dag senaste veckan så var det skönt att det bara blev ca 20 distans så vi kunde utnyttja dagen när vi kom fram. Ett ganska fult hamnområde med fiskeindustri, delar av dygnet ligger man ”under bryggan” pga ebb/flod.

Här hittade vi Europas största akvarium vilket blev ett trevligt söndagsnöje. Ett fantastiskt ställe med forskningsstation och djupdykning i världens alla hav och vatten!

Planen var sedan att återigen kasta loss måndag morgon för att ta oss vidare mot Dieppe på Normandie-kusten, där vi ville placera oss för veckan, innan värsta blåsten och dessutom regn ska komma. Men redan under söndag natten hade vågorna från sydväst byggt upp kraftig sjö så efter ett försök ut på havet fick vi vända tillbaka till Boulogne.

Här lär vi nu få stanna hela veckan innan vi kan ta oss ut på havet igen. Men här får vi istället nu får utforska den fina gamla staden och omnejd och det blir en bra vecka för skola, tvätt och vardagsrutiner.

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Det är verkligen roligt att följa er resa och man får lära sig en del också. Vilken utbildning för grabbarna! Och vilken härlig tid med familjen just innan barnen ev. blir för stora för att vilja!

    1. Kul att vi kan dela med oss! Killarna tänker på hemma och längtar ibland till vardagen hemma – som vi vuxna inte saknar😂! Kram o trevlig helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *