Corsica

Blåst och dyning la sig och vi seglade vidare till Corsica. Planen har detta år varit att segla den västra sidan av Corsica som lär vara vackrast, men närmaste dagarna ska det blåsa hårda västliga vindar så det blir till att ta östra Corsica i år igen. Närmaste stället över från Elba är bara 40 distans, men då corona-läget inte riktigt förenklar för oss då ingen av oss är vaccinerade så blir incheckning i nytt land problematiskt. Så att checka in i fransk hamn känns onödigt då det skulle kräva att vi covid-testar hela familjen. Det innebär att fick vi inte kan gå in i hamn på Corsica vilket iofs är ok då vi ju ändå föredrar svaj och att åka in med egen jolle för att utforska. Men i dagarna (6 aug) stramade Frankrike åt reglerna så att alla ska uppvisa vaccin-intyg eller negativt test för att kunna ens gå in i en butik, museum, restaurang eller fik..Så då kändes det bäst att göra minst möjliga av Corsica denna gång. Så vi seglade ner till södra delen av ön direkt där vi hade ett par skyddade vikar för kommande hårda västliga vinden. Det blev en fin medvind i 75 distans från Elba till Corsica, med avgång i gryning då vi vi fick sällskap av en svensk båt som plötsligt dök upp parallellt😳. Den första vi sett på hela sommaren!

Italienska gästflaggan fick bytas ut mot franska plus att vi även hissade Corsicas egna flagga med det avhuggna moriska huvudet😱.

Det blev en natt i naturvik när vi ankom sent efter heldag segling. Därefter flyttade vi oss vidare till säkrare viken nedanför staden Porto Vecchio för att ligga skyddade i ytterligare hårda vindar. Så här låg vi på svjaj under 3 riktigt blåsiga dagar med stormvindar från väst!

Vi passade på att besöka fina staden Porto Vecchio på kullen första dagen då vi fortfarande inte behövde visa vaccinpass för att vistas offentligt. Vi var ju här även förra året så det var mysigt att komma tillbaka och bara strosa runt. Inga museum eller sightseeing. Bara glass helt enkelt😉.

Andra dagen i blåsten vandrade vi ut på landsbygden till en äventyrspark, fortfarande innan vaccinpass krävdes, för att rasta killarna med lite klättring och ziplines. Stor glädje och bra dag för mamman och killarna. Pappan passade båten i stormen och passade på att mecka i vanlig ordning, det är alltid något att laga eller fixa🙄!

Sista dagen på svaj, 6/8, infördes vaccinkravet på alla offentliga platser och affärer i Frankrike så poliserna rustade upp på affärsgatan i hamnen och porten till stadskärnan så då stannade vi ombord i värsta stormen. Det blev en heldag ombord utan land med bokläs, bak, träning och dusch.

För andra gången dök en delfin upp i viken, precis invid oss!

Till kvällen mojnade vinden enligt prognos och vi njöt middag ute i sittbrunnen igen innan vi gjorde oss redo för avfärd till Sardinien tidig morgon efter.

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *