Första seglingsetappen: Soller – Sant Elm

Vi kastade loss 2/7 från port Soller och seglade ner till Sant Elm på sydvästra udden av Mallorca. 25 nm. Lite ringrostiga att vara ombord, men besättningen gjorde det bra!

Sant Elm är sista utposten på Mallorca, om man ska segla väster ut mot Ibiza och Formentera vilket vi ju ska.

En mysig semesterort med skön blandning av spanska sommarturister och nordeuropéer, och folkliv så här på sommaren med båtar på svaj och klart vatten. Hit har vi bara åkt med bil på vintern. Nu kändes det som att komma till en annan ö. Här blev vi liggandes på svaj 3 nätter för att komma i ordning med att stuva allt rätt i båten.

Plus att årets viktigaste dag, 3 juli😉, ju måste firas!
Det blev en underbar dag med uppvaktning på morgonen och sedan kom Johan o Malin och Carl med hundarna på eftermiddagen för bad och häng och magnifik middag!

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Grattis Ted på födelsedagen! Och hela familjen lycka till på seglingen hemåt. Det ska bli roligt att ha er hemma till hösten när skolan i Vaxholm börjar. Hälsar mormor Agneta och morfar Rolf ⛵️🤗😍😻

    1. Det var ju inte Ted som fyllde år ! Men vi laddar för den allra största dagen som kommer inom ett par veckor! 🥰

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *