Första skoldagen

Igår tisdag, 20 aug, var första skoldagen, höstterminen 2019. Max börjar årskurs 5 och Ted årskurs 1, i skolan ”Båten”, som denna första skolvecka inte är i båten utan i en stuga i land🤪.

Eleverna var både spända, laddade och ivriga att komma igång! Även ”fröken”. Kvällen innan sa Max att han längtade till första skoldagen även om mamman skulle vara ”fröken”👍🏻.

Vi körde igång med presentationsövning, Max fick skriva en lite mer utförlig presentation om sej själv medan Ted fick skriva sitt namn och rita sej själv. Därefter gick vi igenom böcker och ämnen och vad vi i grova drag har att göra under året och först höstterminen. Sedan körde vi lite trevande igång att jobba i matteböckerna. Det blev bra fokustid och koncentrerat arbete, med rast och lunch och bra samtal och reflektioner. Dagen flöt på bra och avslutades med en stund på den milsvida stranden där vi bor just nu. På kvällen sa faktiskt Max att det hade varit en bra skoldag med bra fröken!

Skolan ”Båten” är inte av kommunen formellt godkänd då det inte är möjligt att genomföra skolplikten på annat sätt än under förutsättningar som formell skolundervisning (kommunal- eller friskola) erbjuder, så som den sker i klassrum. Så Max och Ted blir formellt utskrivna ur svenska skolan detta år och i tid till nästa höst får vi ansöka om att vi har 2 barn som önskar börja i Rindö skola. Vår målsättning är såklart då att vi under året lyckats bra med undervisningen i skolan ”Båten” så att barnen är hyfsat i fas och kan börja klass 6 och 2.

Rindö skola har varit mycket behjälpliga att förse oss med böcker och hyfsad ämnesplanering vilket vi inte alls kunnat ta för givet och såklart är jätte tacksamma över🙏🏻. Så nu ser vi fram emot hur skolan ”Båten” utvecklar sej.

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Så bra at skolen er igang. Det er bare å stå på gutter, og husk ar dere må høre på «frøken». Fortsatt godt skoleår på Skolan Båten👍🤓🌺🇳🇴

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *