Inblåsta

Inte helt oväntat gör sej vädrets makter påminda så här i slutet av september i Engelska kanalen.. Vi har nu legat inblåsta i Boulogne sur Mer i snart en vecka med konstant hårda vindar och regn större delen av dygnet, varje dag. Det är svårt att låta bli att tänka på att OM vi inte drabbats av blixtnedslaget i Ystad så hade vi varit här 4 veckor tidigare, vilket hade varit betydligt bättre förutsättningar vädermässigt…

Men, vi gör glada hejarop, köper musslor av fiskarna och tillagar i båten på franskt vis, och hoppas kunna komma vidare, en bit åtminstone, i ett kort väderfönster som kan bli på måndag, innan nästa blåsväder drar in.. fortsättning följer.

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *