Luarca på väg mot Galicien

Vi har ännu inte mött någon val

Efter ett par dagar i Aviles kunde vi i söndags segla vidare. Planen var till Ribadero i Galicien, ca 50 sjömil, men halvvägs ökade vinden för mycket och sjön blev för hög och stökig så det kändes orimligt att stånga oss vidare i 3 timmar till, med illamående och oroliga barn och katt.

Vi hade en ”reservhamn”, fiskehamnen Luarca, längs kusten som egentligen kändes för osäker att gå in i men vi valde att försöka.

Det visade sig vara en väl skyddad hamn, fortfarande i Asturien, men inga platser för ”turister” utan bara för fiskefartygen. En vänlig fiskare lät oss förtöja upp längs hans röda fina fiskebåt ett par timmar så vi kunde gå upp i land och sträcka på benen och se den mysiga lilla byn, när solen tittade fram och vinden avtog.

Innan solen gick ned vid 18 fick vi flytta ut och ligga jäms en annan, blå, fin fiskebåt som låg på svaj mitt i viken, då den första fiskebåten skulle ut och jobba kl 2 på natten.

Här kunde vi känna oss trygga och säkra under natten!

Vidare mot Ribadero

Dagen efter, igår måndag, kunde vi lätta från fiskebåten och ta oss vidare de sista 25 sjömilen till Ribadero i Galicien. Nu hade vinden vridit om så vi fick tuffa motor hela vägen, men delfinerna dök upp och följde oss en bit, på behörigt avstånd, pga. motorn tror vi. Men killarna var glada att även morfar äntligen fick se delfinerna!

Nu blir det till at utforska Galicien ett par dagar.

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *