Mot Ibiza, 5 juli

Efter 3 nätter i Sant Elm var vi redo att lämna Mallorca. Dags att kasta loss på riktigt!

Tidig morgon medan killarna sov drog vi upp ankaret och puttrade iväg i svag vind mot Ibiza. det blev några timmar motor, men på eftermiddagen kom vinden och totalt blev det halva etappen motor och halva etappen segling i god fart, totalt 55 nm.

Lite knepig vind för att ankra på Ibizas östra sida, men vi tog bedömningen att vi precis skulle klara vinkeln på svaj i ”vår” vik Cala Llonga, där vi tillbringade en hel del svajnätter våren 2020 när vi efter lockdown försiktigt fick börja lämna kaj. 

Härligt att komma tillbaka, se stranden och lilla byn igen. Men nu med allt öppet och full fart! En annorlunda känsla♥️. Det blev givet att ro in till stranden och gå till bästa pizzastället med vedugn, där vi premiäråt på restaurang 2020 när restaurangerna fick lov att öppna. lika god pizza nu som då👌🏻.

Dock blev det en stökig natt pga oanmält oväder som drog in! Först stiltje som orsakade dyning in i vår vik, sedan hård vind och blixtar och regn och helt ännu mer odräglig sjö in i viken. Inte mycket sömn den natten😰! Precis som vi erfarit även för 2 år sedan!

Det blev till att kasta loss i gryningen. Helt utmattade gick vi in till ”vår hemmahamn” Botafoc på sydsidan. Här var det fullt i hamnen (som det alltid är i alla Medelhavshamnar, om man inte bokat 3 månader i förväg🙄). Så det blev tankning och avsläpp bensinbryggan så att mamman och killarna fick rusa i land och uppleva gamla minnen medan pappan höll båten i hamnbassängen några timmar.

En nostalgisk känsla att kliva i land här, då vi ju låg här 2 månader under lockdown i ett totaltnedstängt samhälle, förhindrade att lämna båten och vår brygga under 2 månader!

Overkligt när man tänker på det i efterhand!

Den första vi mötte när vi klev i land var vår vän Pablo som även han låg med båten inlåst tillsammans med oss mitten av mars till mitten av maj 2020.

Ett hörligt återseende!

Efter ett par timmar i ”våra gamla hoods” med besök till Eroskin och spring i parken och kajerna i hamnen blev vi sedan upphämtade av Roger och båten för seglats över sundet till Formentera.

Här blev det underbar svaj, med bad och god natt sömn 🙌🏻. Nu redo att lämna Balearerna för Spanska fastlandet!

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *