Mot vinterhamnen och slutet av vår långsegling

Nedräkning av de sista 5 dagarna.. lite rastlösa och många tankar i huvudet för att förbereda oss inför slutmålet planerar vi vår sista etapp; västra udden av Sicilien utanför Trapani ligger ytterligare en ögrupp, Egadi-öarna, som vi läst skulle vara sagolikt, för att sedan segla ner på ”undersidan” av Sicilien längs kusten mot slutmålet Licata.

Sagt och gjort blev det ett par dagar på den största av Egadi-öarna, Favignana. Några sista dagar med bad i kristallblått hav, snorkling och härliga svajkvällar i ytterskärgårdskänsla. Lite bökigt att tolka rutiner kring tillståndsansökan då detta är naturreservat, men det löste sig bra med trevliga vakter som kom ut och personligt assisterade med papper och betalning så vi kunde ligga tryggt vid boj. Egentligen är det ju vardagsrutin för oss sedan coronan slog till, med rigorös administration och registreringar… men ingen websida är den andra lik och mitt ute i havet funkar såklart inte uppkopplingen som den ska🙄…

Från Egadi-öarna seglade vi de sista dagarna kusten sydost och stannade i de små samhällena Porto Palo, Capo Bianco och San Leone för att lördag den 15 augusti förtöja i sluthamnen Licata, i regionen Agrigento. Längs denna kust kryllar av ruiner av Grekiska tempel synliga såväl från havet när vi seglade men även vart man än sättre foten i land! De där hrekerna valde verkligen mäktiga platser med bästa utsikt!

Sista kvällen på svaj utanför San Leone blev det en speciell känsla på fredsgsmyset…att nu är vårt äventyr slut… Något att fira samtidigt som det kändes sorgligt…

Licata, 15-20 augusti

Sista dagen av vår segling fick vi fin segling de sista distansen in till Licata, precis innan lite hårdare vindar drog in, som var skönt att slippa så vi slapp sjöstuva sista dagen. Platt och fin seglats i 6 knop till slutmålet helt enkelt👌🏻.

Väl på plats i vår ”vinterhamn” följde några intensiva dagar med inventering, sortering, rensning, pack, meck och städ efter ett år med barn, katt, skola och upplevelser på resande fot genom alla Europa i alla dess årstider och väder⚡️🌧💨🌊🌞⛵️… Inköp av ny resväska blev ett måste!
Dagarna i Licatas hamn har varit extrema, 35-40 grader varmt, utan fläkt och inga bad🥵.. Men onsdag kväll var vi iallafall klara!

Och torsdag morgon kl 05 låste vi båten för sista gången, denna gång, och lastade taxin med 130 kg packning, till Catanias flygplats för att flyga till Mallorca. Där ett nytt äventyr börjar med Svenska skolan!

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Tusen takk for en fantastisk spennede og lærerik seilas med dere dette året. Utrolig hva dere sitter igjen med av minner….. og opplevelser. God skolestart og jeg kan nesten ikke vente på oppstart på ny seilas neste sommer. God vinter og lykke til med nye skolekamerater. Vi snakkes, og takk igjen for en veldig god blogg og mange fantastiske bilder. Ha det bra👍🤓🌺⚓️🇳🇴

    1. Tack Björn för alla glada hejarop längs vägen och trevliga kommentarer. Det kan ju hända det blir någon fler inlägg från Mallorca under året. Och ett år går ju fort, så rätt som det är är vi på plats i båten igen nästa sommar för ny distans! Vi hörs!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *