Motril 19-21 juli

Längs kusten vidare Andalucien västerut, ligger Motril som vi i februari 2020 upptäckte som potentiellt bra varv. Dit rekommenderade vi våra vänner Fredrik och Jessica som la sin båt under vintern där och var väldigt nöjda. Så när vi plötsligt var precis utanför blrjade vi diskutera om vi kanske skull kontakta varvet och höra om de skulle kunna snabbhjälpa oss att byta packningen i propelleraxeln i hopp om att avhjälpa läckaget.. Sagt och gjort ringde vi när vi var precis utanför och frågade om de möjligen hade tid att lyfta vår båt och byta packningen i propelleraxeln. Och visst hade de möjlighet till det!

Så vi styrde rakt in till varvet och 20 minuter senare välkomnades vi av 4 arbetare och varvsägaren Roberto som tog emot och välkomnade oss hjärtligt, och hissade fram travelliften så det var bara att köra in i dockan och lyfta!

Det blev även ett snabbt beslut att låta skrapa och tvätta och bottenmåla hela botten vilket verkligen behövdes efter drygt 3 år!

Så inom en timme var båten på land uppstöttad och klar för jobb. 

I två,dygn bodde vi i båten på land med stege upp, för såväl oss och katt? Kul upplevelse och mysigt med varvsliv tyckte killarna trots hettan. 

Motril stad ligger ca 5 km från hamnområdet och var smidigt att cykla till med varvets cyklar för att kompletteringshandla, men killarna föredrog cyklarna till stranden för bad o fotboll som vanligt. 

Varvet ligger på avgränsat tullområde med bommar och vakter med alla polisinstanser då det härifrån går färjor till Afrika.

Vi hängde mest på varvsområdet bland alla skrov och lösningsmedel och den excellenta varvsrestaurangen Captain Morgan👌🏻. 

Mindre än 2 dygn senare sjösattes båten med lagad propelleraxel och nymålad jättefin botten och motor servad av Yanmar-gubbe som gav motorn bra betyg👌🏻.

Härlig känsla. Nu återstår att se om vattenmängden minskar…

Efter sjösättning blev det en kort ”jungfrufärd” till närliggande ”vik” för svaj, bad och klipphopp.

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *