Ostia och Rom 22-24 juli

Från Anzio och kusten upp finns inte många lämpliga ställen att stanna, så det blev stopp i Ostia utanför Rom även i år. Här låg vi 2 nätter i Porto turistico di Roma precis vid inloppet till floden Tibern. En jättestor hamn där vi kunde tvätta kläder och sängkläder (30 kg!) och spola rent efter salt och sand.

Och när vi var här blev det såklart en tur in till Rom i år igen. Men bara för mamman och Max. Pappan och Ted föredrog att mecka och pyssla i båten. Mysigt för alla med tid på tu man hand.

Mys i båten med Ronja och pappa passar Ted bättre än en svettig dag i Rom!

Efter en heldag i Rom återförenades vi för mysig kväll och middag i hamnen ute i Ostia👌🏻. Kvällen vi aldrig glömmer när vår tokiga italienska båtgranne ”bytte” till sig allt vårt fina rosa salt från Himalaya mot tomater och färdiglagad pasta😳😂!

Dessutom ringde familjen Lind (sanna, Håkan och Emil) och berättade att de bokat flyg på lördagen, 24 juli, till Pisa för att möta oss längre upp längs Toscanska kusten! Så nu fick vi bråttom norrut!

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *