Ostia och Rom

Så kom vi till Ostia och Rom! Nattsegling rakt över Tyrrenska havet till italienska fastlandet från Corsica.

Efter 28 timmars fin segling gick vi in i floden Tibern som leder in till antika Ostia och Rom. Man förstår att detta varit en strategiskt bra plats genom tiderna för alla sjöfarare och handelsfolk. Även idag är floden full av varv och hamnplatser, så det var bara att välja och vraka mellan marinor. Flertalet är av varvs-karaktär med båtar och kranar huller om buller vilket iofs kan ha en charm. Men vi landade tillslut i Porto Romano som är både varv, gästhamn och även hade ett litet hotell i karaktäristisk romarstil invid floden och nära flodmynningen med havsbris. Här låg vi kungligt förtöjda längs floden vid fin träbrygga och vackra blommor och trädgård invid hotellet. Perfekt för både barn och Ronja.

Dagen efter tog vi tåget in till Rom från Ostia. Vi var lite oroliga hur det skulle bli med public transport och trängsel etc, men det var väldigt luftigt på både tåg och tunnelbana in till Rom med tomplatser markerade för att hålla distans mellan passagerare👍🏻. Och munskydd är krav såklart.

Sedan blev det en intensiv dag i varm stad med mycket promenerande och intryck! Colosseum och hela arkeologiska urgrävningen Foro Romano och Palatino, Piazza Venezia, Fontana di Trevi, Sankt Peters platsen, Inga köer och glest med folk underlättade, men ändå har vi mycket kvar att se! Det viktigaste uppnåddes dock: Colosseum (Max) och en stor fontän (Ted).

Helt utmattade tog vi tåget hem till båten på kvällen! Att stanna till i Ostia Antica hade blivit för mycket att ta in 😅 så det fick räcka med vad vi såg när vi åkte förbi på väg från tågstationen till båten!

Nu fortsätter vi vidare längs kusten nedåt!

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Fantastiska upplevelser för er. Kul att ta del av i bloggen. Trist dock för mig att Coronan hindrat mig att segla med er från Mallorca. Men vi har just kommit hem till Vaxholm efter en månads fin segling i Bottenhavet på norrlandskusten.

  2. Hei hei det er bra dere ikke seiler på norskekysten i år…… regn og kuling på andre uken. Så gøy med Roma en helt fantastisk by. Og hvilken herlig havn dere fant der…….. den italienske kysten er jo full av historie både gammel og ny…… kos dere👍🤓🌺🇳🇴

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *