På väg igen!

Efter intensiva dagar med bunkring och stuvning och fördigställande av båten, kunde vi äntligen kasta loss igen, efter ganska precis en månad i Ystad.

Kl 5 på morgonen lämnade vi kaj i vacker soluppgång. Kändes lite konstigt efter så lång tid i Ystad där vi lärt känna både stad och invånare.

Efter många veckors ganska hårda vindar som vi beskådat från kaj var det precis som vädergudarna nu var med oss, för det var extremt svaga vindar så barnen kunde sova länge och när de vaknade blev det bad efter båten. Dessutom var det ostlig vind till skillnad från veckor av sydväst. Det blev dock mestadels motor denna dag vilket iofs var lite segt men samtidigt bra då vi hann knappa och försöka lära oss alla nya instrument medan autopiloten styrde.

Vi såg oljeplattformar i havet och när vi närmade oss Danska kusten fick Ted hissa danska gästflaggan. Kl 14 ankom vi ön Mön i södra Danmark med väldigt speciella kalkklippor, sk. Möns Klint, och fick en skön eftermiddag i lilla fiskehamnen Klintholm.

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Jag läser här istället för FaceTime… va härligt att ni kommit iväg! Så kul att se er lite och läsa om hur ni har det. 🥰

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *