Roscoff

I ösregn men svag vind gungade vi oss till Roscoff på Bretagnes kust i onsdags. Nästa lågtryck med kulingvindar väntandes så då var detta en bra plats att spendera resten av veckan.

Roscoff överraskade verkligen; en söt liten stad, under 1500-talet handelsstad, numera engelsk semesterparadis förstår vi, med sand och granitklippor, kuranläggning (thalassoterapin hade premiär här sent 1800-t) kronärts-, sjögräs-, och lökodlingar och författaren Alexander Dumas bodde tydligen här en sommar medan han skrev ”De 3 musketörerna”. Här låg vi tryggt i Port Plaisance när nästa storm drog in.

Och solen tittade fram en del så det blev cykling runt Roscoff…

Att just lök var Roscoffs handelsvara hade iallafall inte vi en aning om! Tydligen reste män, så kallade ”Johnnies”, över med båt till England på 1800-talet och sålde denna speciella gula/rosa lök! Och nu har vi såklart ett knippe i båten så skörbjugg ska vi inte få; tydligen känd sjömanskost med massa c-vitamin👍🏻.

Det lilla kapellet Sainte Barbe som övervakar den långgrunda kusten var en vacker plats.

Då vi inte rest på land på ett tag passade vi på att ta en bussutflykt genom vackra Bretagnes landskap till staden Morlaix med cigarettfabrik och historisk viadukt.

Precis utanför Roscoff ligger den lilla exotiska ön Ile de Batz. Från en bro ut i havet tar man den lilla turbåten ut. Men det är svårt att få tiden att räcka till, så det har vi kvar till nästa gång😉.

Imorgon söndag spås nordliga vindar, lagom styrka, hela veckan, så då kastar vi loss!

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *