Höstlov – Spanien och San Sebastian, Baskien

Efter öarna i Biscaya seglade vi in till fastlandet igen i Frankrike, les Sables d’Olonne, ett stycke norr om La Rochelle. En fin semesterort med enorm strand, men fel årstid att vara där..Här blev det ett kort stopover i väntan på ett väderfönster för att ta oss ner i södra Biscaya, till norra Spanien. Tanken var egentligen att först gå in till La Rochelle som vi egentligen ville spendera lite tid i, men styrda av vädret/vinden var vi tvungna att ta möjligheten som gavs i måndags att segla de 200 sjömilen hela kusten ner till Fransk/Spanska gränsen och San Sebastian.

Måndag-tisdag inkl. natten avverkade vi de 200 sjömilen och möttes av värme stiltje vid den Baskiska kusten. Den här gången var det Max tur att hissa gästflaggan.

Att angöra San Sebastian och plötsligt få sommar efter allt regn och ostadigt väder vi haft större delen av september och oktober kändes inte minst mentalt väldigt bra med tanke på att det är höstlov🌞.

San Sebastian/Donostia och Baskien har vi sett fram emot att komma till då detta för oss är en helt outforskad del av Spanien. Här njöt vi 3 dagar med bad, vandring i och runt staden och upp på de två små bergen, Monte Iguelo och Monte Urgull, som omringar staden, och såklart några tapas på några av de säkert 100 tapasrestaurangerna!

Helt ledigt från skolan! Skönt för både läraren och barnen😂.

Men lite historia, museum och kultur blir det ju alltid, och San Sebastian har en hel del att berätta; från stadens grundande runt år 1100 genom hela Spaniens storhetstid på 14-1700-talet som handelsstad, till stadens fall och återuppbyggnad i samband med självständighetskriget på 1800-talet, till 1900-talets inbördeskrig och Franco…

Och avslutningsvis fick lite Halloween-känsla med egen pumpa och ljuslyktor, en ljummen kväll i sittbrunnen!

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Herlig at dere har fått litt varme. Lykke til vestover, og så sydover. Kos å følge dere her. Klem fra Oslo i minusgrader👍🤓🌺🇳🇴

    1. Tack tack! November längs Atlantkusten har enligt statistik sällan vind under 10 m/s och hög sjö och mängder av regn, så vi får se hur mycket förflyttning det blir vidare den närmsta tiden😂.. Vi gör en djupdykning i Bilbao😉.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *