Semester i Skåne

Vi har nu varit i Ystad i 2 veckor och vi känner nästan att vi bor här och vardagen har infunnit sej: Vi badar, cyklar, gosar med kissen, läser, spelar spel (både anlogt och i telefoner/paddor), bygger lego, ritar, kör gummijolle, springer, meckar, handlar på Coop, lagar mat, jobbar lite, etc.

Vi passar även på att utforska Skåne med endel utflykter. Härom dagen besökte vi Ale stenar och Kåseberga som en skeppssättning från Ca 600 eKr och Vikingatiden. Väldigt spännande och vackert.

En tur till Barsebäck och Barsebäcks hamn blev ett glatt återseende av familjen Aronsen med härliga bad och trevligt umgänge för hela familjen.

De senaste dagarna känner vi att sommarlovet börjar gå mot sitt slut. De svenska båtarna börjar avta i hamnen, medan de tyska seglarna fortfarande droppar in frekvent.

Vi har fått koll på alla reparationer som ska göras och känns som det löser sej bra med såväl tekniker och riggare och försäkringsbolag. Runt den 25 august hoppas vi kunna vara redo igen. Men vi vågar inte ropa ”hej” än..

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Fint at dere får sett så mye, mens dere venter på rep. Kos dere og fortsatt lykke til👍🤓🌺🇳🇴

    1. Ja, det gäller att ta situationen ur sin helhet så man inte hänger upp sej på det tråkiga när det finns så mycket annat trevligt🌸.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *