Simrishamn och Bornholm

Till Simrishamn kom vi i sällskap med Agneta och Rolf (mormor och morfar) med vänner Bosse och Margareta i var sina båtar. Trevligt att samköra på lättsamt vis och förutom vi är både barnen och katten nöjda med alternativa umgängen och utrymmen👍🏻. Simris är en trevlig stad med både sill-historia, vackra hus, landskap, och milsvid strand, dock bara 14 grader i havet😱 vilket inte hindrade Max och Ted.

Det blev ganska blåsigt och ostadigt så vi beslöt att ligga kvar 2 dygn innan vi begav oss ut mot den danska ön Bornholm. Så i tisdags morgon när vinden mojnat och värsta sjön lagt sej la vi kursen till Bornholm ca 25 distans sydost om Simris och det blev en ganska behaglig segling.

Bornholm

Tisdag 23 juli ankom vi Allinge på norra Bornholm. Vi kom som planerat tidigt, mitt på dagen, då detta är en hamn man inte vill komma sent till. Hamnen stuvades full under eftermiddagen så att inga fler båtar varken kunde komma in eller ut, och sedan låg vi där vi låg.

Här njöt vi god dansk öl, sill och rökt fisk, varvat med härliga havsbad och utforskning av närområdet.

I Allinge hittar man bla. hällristningar från stenålder (3500 f.Kr) och bronsålder samt Hammers hus, som är Europas största borgruin byggd på 1200-talet.

Efter fina dagar tog vi farväl av mormor & morfar och Bosse & Margareta, och kastade idag loss i värmebölja och stiltje och ankom Ystad. Här inväntar vi imorgon teknikpryl till autopiloten och vårt nysydda soltak som känns oumbärligt i gassande sol ju längre söder ut vi kommer.

Sedan är vi redo att kasta loss på riktigt för att segla ner genom Europa!

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *