Solkusten till Gibraltar 22-25 juli

Efter sjösättning har vi sträckan ca 100 distans, ner till Gibraltar, sk. Solkusten, med Malaga och Marbeilla, och många andra mest kända badorter. Här gjorde vi några stopp februari 2020 (med mormor och morfar ombord och sträckan har inte så mycket av intresse), så vi kände nu att vi kunde ta oss förbi snabbast möjligt för att komma till Gibraltar. Vi har ju lite tidspress att hinna fram till till lämpligt varv i Portugal senast 10 augusti… Om det blir varv Algarvekusten/Portimao eller Lissabon är oklart än…

Så det blev mest motorgång i stiltje längs heta solkusten.

Det blev ett strandhugg i hamnen i Benalmadena, den ”artificiella staden” som vi kallar den (tydligen ett projekt konstruerat på 70-80-talet) mellan Malaga och Marbeilla, blev det.

En plats killarna gillar med enorm strand med flera fotbollsmål. Här fick vi påhälsning av Mimmis gamla gymnasiekompisar Helena och Simon som har ställe i närheten. Dessutom besök på fint akvarium som vi ju aldrig får för mycket av. Det känns dessutom bra att de stöttar arbetet för havsforskning och miljöarbete och det gillar vi. Akvariets höjdpunkt var havssköldpaddan som simmade runt och havsuttrarna som var makalöst söta och lekte som kissemissar tyckte vi😻.

Efter fotboll på stranden till sen kväll avslutades kvällen med meximiddag och storbildstv i nån turistsylta för att se Svenska damlaget vinna över Belgien i Em-spel. Vi kände oss som riktiga charterturister!

Dagen efter blev det strandhugg på svaj utanför Estepona (som iofs är en fin gammal stad vi gillade 2020) i sällskap av Lars Hässler och Cecilia som äntligen fick semester efter segling med gäster i västindien.

Från Estepona gick vi sedan ner till Gibralatar.

Fortfarande stiltje och dis de sista 25 sjömilen men klarnade när vi checkade in i England och Queensway Marina och fick en kväll på engelsk pub med öl och fish’n’chips👍🏻.

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *