Sportlov Costa de Almeria

Efter en dryg vecka i Almerimar var vi i fas med skolan ”Båten” inför sportlovet vecka 9, så första lovdagen kunde avnjutas med cykling, strand och bad, vilket Almerimar verkar vara bäst ägnat för.

Dessutom fick vi nu rätt vind, om än svag, för att segla vidare längs slutet av Andalusiens kust, Costa de Almeria. Riktigt varmt och soligt. Tydligen har området Almeria flest soltimmar och minst regn i hela Spanien! Bra timing och skönt att bara kunna njuta denna vecka med lov! Som vanligt både för elever och lärare😉. Tänk vad ett skolår går fort…detta är 3e lovet av de 4 skolloven under vår resa!

Almeria

Bara 20 distans öster om Almerimar. En delvis sliten arbetarstad och hamnstad med färjor över till Afrikanska kusten, men även gammal fin stad med katedraler, fina placor och hus. Efter en tid längs Coste del Sol med mer turistiska strandorter var det skönt att igen promenera runt i en riktig storstad. Här hade John Lennon fått en hedersplats utanför ett hotell då han lär medverkat i en film inspelad i Almeria och även hann skriva en av Beatles kända låtar här.

Arabiska tiden har verkligen satt sina spår här och präglar fortfarande staden med sitt mångfald. Den moriska borgen Alcazabar var nog den största och mäktigaste av sitt slag vi sett. Otrolig byggnad med avancerade vatten- och försvarssystem.

Cabo da Gata

När vi lämnat Almeria seglade vi 30 distans vidare österut mot Cabo da Gata, sydöstra hörnan av Spanien kan man säga. Väldigt speciell natur med berg skapade av uråldrig vulkanlava, torrt och varmt med ökenklimat och kaktusar. Hela udden och området är naturreservat och utsedd av Unesco till ”global geopark” med unika växter och småkryp både på land och under havsytan. Här valde vi att ankra för att njuta den vackra naturen och klara vattnet, utan grannar.

San Jose och Tabernas

De sista dagarna av sportlovet tillbringades i San Jose, en liten mysig hamn i Cabo da Gata-reservatet. Vi kan fortfarande inte helt vänja oss att svaja i havets dyningar..så förtöjning vid brygga/kaj är mest bekvämt trots allt😂.

Rena rama högsommarvärmen och det kändes som riktig semester för oss alla😎!

Härifrån tog vi en biltur upp till en av Europas få öknar, Tabernas.

Förutom att hela naturen var unik och det var en upplevelse i sig att bila genom det märkliga ”månlandskapet” så är Tabernas öken för vissa mest känd från några av de mest klassiska vilda västern-filmerna, vilket killarna (både små som stora) var mest intresserade av 🤠! Här ligger Texas Hollywood, som är en uppbygd cowboystad där bl.a. ”The good, the bad and the ugly” spelades in på 60-talet med Clint Eastwood mfl. Tydligen görs inspelningar här fortfarande där miljön efterfrågas.

Så spännande att hänga här en dag, både ute på de dammiga och varma gatorna och inne i ”saloonen”, och i museet där vi kunde förkovra oss i mängder av rekvisita i form av kläder, sadlar och vagnar. Trots fåtal besökare så här års fick vi riktig cowboy-underhållning med can-can och pang pang!

En bra avslutning på ett underbart sportlov!

Nu ligger vi inblåsta i Cartagena 70 distans längre upp längs kusten när ett par blåsväder med stormstyrka ska dra in.

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Ja, det var et bra « sportlov» tenk med cowboys midt i Spania ? Godt at varmen har kommet til dere og fint at dere opplever mange ulike havner. Og nå venter det mer skole og middelhavs historie som det finns godt om i det området der dere er nå. Fortsatt god seilas. 👍🤓🌺🇳🇴

    1. Ja du, det är ju fantastiskt att få uppleva Europa så här som vi gör! Nu inblåsta i Cartagena några dagar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *