Teds födelsedag

31 juli är ingen vanlig dag för det är lille Teds födelsedag! Att fylla 7 år är stort! Ted är van att fira sin födelsedag i båten så det var som vanligt även detta år. Även om vi hade hoppats befinna oss i Danmark eller runt Kiel detta år… men Ystad är inte dumt heller, om man bortser från orsaken varför vi är kvar här…

Dagen firades traditionsenligt med uppvaktning på morgonen med släkttårta och presentöppning. Under dagen och kvällen blev det kalas med grannbåten Thunells och även mormor och morfar som nu var på bilutflykt. Det blev en heldag som avslutades med lek på långa sandstranden och en trött kille som stupade i säng vid midnatt👍🏻.

En bra dag för oss hela familjen med paus från arbete med felsök och leta tekniker och boka reparationer..

På fredag skall båten mastas av och lyftas. Seglen är nedtagna och det visade sej att förstag och segel är svart av sot från nedslaget. Ännu okart vilken skada. Rigg-tekniker får bedöma på fredag. Mitten av august räknar vi få hit el-folk som kan sätta igång med elarbetet ombord.. så det blir några veckor till i Ystad.

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *