Tillbaka till Licata och Sicilien

Medan mamman och killarna rundade av vårterminen i Svenska skolan på Mallorca åkte pappan i maj tillbaka till Licata för att ”gräva fram” båten efter en vinter med sandstormar och musselbeväxtning. Efter skolavslutningen, förenades vi i Licata den 20 juni. En härlig känsla!

Det blev ett par dagar av återanpassning och installering i båten i hamn i ett extremt varmt Licata, 38 grader! Precis som vi när vi avslutade för 10 månader sedan. Men mysigt ändå och härligt att få uppleva lite mer av Licata innan vi kastade loss för vår premiärtur vidare längs Siciliens södra kust, öster ut.

På tisdagen 22 juni kunde vi äntligen kasta loss, ivriga att testa om allt funkar efter nästan ett år!

Ronja hittade snabbt sin plats på däck i sitt ”rör”😻.

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *