Treguier – Bretagne

Från Guernsey sträckte vi över till franska Bretagne-kusten i måndags till en liten stad Treguier. Vi fick ta strategi-beslut att skippa St. Malo och Mont Saint Michele på yttre Normandie kusten då det skulle bli dubbelt så lång väg för att ta oss till nästa franska udde vi måste runda, Bretagne. Och nu längtar vi att komma lite mer söderut för att få lite sensommarvärme till höstlovet – om vi hinner!

När vi kom tillbaka till franska kusten hissade Ted franska gästflaggan igen.

Som vanligt väntades hård vind på måndag kväll och tisdag, så valet av Treguier var toppen inne i en flod rakt in i landet, där det blev väldigt stilla. Förutom vattenrörelsen, då både tidvattnet och vattenströmmen gör att man bara kan komma till/från hamnen längst in i floden vissa tider, men det timade vi.

Treguir är en såå mysig liten Medeltidsstad i vackra Bretagne-landskapet. Här blev det än härlig småstadspaus med promenader i trånga gränder, torg-lunch, springtur mellan kulliga åkrar och middag på liten Bretagnesk familjerestaurang👌🏻.

Och det vackra vädret ägnade sej även till storstäd och torkning av alla blöta grejor och kläder i stuvfack och skrymslen som krupit in i båten både pga av massiva regn och hård sjö som slagit in. Dessutom har vi haft läckage via länspumpgenomföringen där det trängt in vatten baklänges när det varit hög sjö… så det var en blandning av sött och saltvatten.

Men dagen efter, igår onsdag, var det ösregn igen när vi kastade vi loss och lämnade lilla Treguier och floden för en gungig färd mot Roscoff.

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *