Vi får besök – uppdaterat

Efter en vecka i Santurtzi/Bilbao, lite less på regn och blåst, kom morfar på besök till oss i båten! Så idag firar vi Fars dag❤️.

Nöjda fäder, söner och barnbarn efter Farsdags-middag på supermysig restaurang i Santurtzi.

Ytterligare en vecka i Santurtzi/Bilbao

Denna vecka med morfar ombord. Mycket regn och blåst, och kyligt. Nästan som hemma enligt morfar😱. November är tillsammans med Januari den regnigaste månaden längs Atlantkusten så inte mycket annat är väl att vänta😂.

Veckan har ägnats åt utflykter i Baskien och Kantabrien med bil och tåg. Bland annat till Bilbao, Santander, medeltida staden Balmaseda, och de grönskande kullarna med vinodlingar. Här odlas det lokala vinet Txakoli.

Och skolan ”Båten” med extramagistern…

Och helt vanligt vardagsliv på spanskt vis🇪🇸..

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Kul att mötas av båtfamiljen på tågstationen i Bilbao, trots regnet. Vi åkte pendeltåg ut till båten och restaurang ”Glada Laxen”, i båten, bjöd en god middag med underhållning av två små spelemän. Farsdag avnjöts i närområdet med vandring till tvillingstaden på andra sidan floden via den unika bron/gondolen, som transporterar såväl människor som bilar. Vi fick dessutom se åskan slå ner i brons stålkonstruktion, som fungerade fint som åskledare, när vi var på återväg. Till kvällen firade vi dagen på en mycket trivsamt inredd italiensk restaurang. I morgon måndag blir det fler lärare i ”båtskolan” är det planerat

    1. Vi njuter, riktigt ”västlands-väder” här. Finns plats för ytterligare vikarie här om du längtar ut på havet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *