Vi får sällskap i kanalen!

Efter Amsterdam var det skönt att komma ut på kanalen igen. Även om vi nu börjar längta efter mera öppna ytor. Vi har i skrivande stund varit på kanalfärd i Holland i drygt 2 veckor, och hittat en vardag med det. Förutom att vi får får se så mycket av vackra Holland, är fördelen att vi kan ha skola under gång, då det ju aldrig gungar. Men samtidigt ska man ju hinna se omgivningen så vi varvar; lite skola, lek på däck och speja nya broar, lunch, och vips är man framme i nästa stad.

I fredags, när vi lämnat Amsterdam, stod plötsligt mormor och morfar längs kajen i kanalen i Haarlem!

Då blev det livat med fredagsmys och allt! Killarna bråkade om vem som skulle sitta bredvid vem vid middagen när de bjöds på ”restaurang Glada Laxen” i båten😂.

Haarlem

Haarlem är en stor stad men likväl kunde vi parkera mitt i stan. Det är återigen kul att tänka på det internationella inflytande Holland haft; Haarlem i New York är ju uppkallat efter denna stad. Och det är här kakao-fabriken Droste grundades som vi gled förbi i kanalen!

Kaag

Från Haarlem gick kanalfärden vidare, nu med mormor och morfar som förpatrull med sin bil. Det blev en liten ö i ett litet ”sjö-område” i kanalen söder om Haarlem dit vi kom med båten och de fick ta en liten färja. En skön paus med skärgårdskänsla och äntligen bad!

Gouda

Efter bad och skärgårdsrestaurang med musslor ledde ”förpatrullen” oss vidare till ”ostarnas Mecka” Gouda. Här blev det såklart ostfonue till middag.

Alblasserdam

Var en mindre stad, ganska anspråkslös fartygsbyggarstad, med nyare och fulare stadskärna..visade sej ha blivit totalbombad under andra världskriget, vilket förklarade varför vi inte såg mycket av de vackra 15/1600-tals husen vi blivit vana vid.

Men på landsbygden invid, Kinderdijk, hittade vi ett område med väderkvarnar som visade sej vara en unik Unesco-skyddad plats.

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Så hyggelig med besøk av mormor og morfar. Hils om dere møter de igjen. Fortsatt god tur «sydover»👍🤓🌺🇳🇴

    1. Ja, det var fina dagar med land-lots som stod på kaj vid ankomst och hade rekat allt så det var bara att kasta tamp o kliva i land👍🏻!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *