Vi lämnar Portugal

Algarves kust var långrund och sandig. Sista stopp i Portugal blev en härlig svajplats i en av de sista ”Ria” innan Spanska gränsen vid en liten stad Tavira. Äntligen en stilla och lugn svaj med stadig förankring. Alla supernöjda med att slippa grannar. Särskilt nöjd var Ronja som i 2 dagar kunde spatsera fritt på båten.

Det blev även time för årets första bad, i frisk temperatur om 12 grader😱!

Tavira är en liten gullig stad, typ som Vaxholm, fast uppe längs en flod. Vi tog gummijollen en bit in i floden och sedan promenad. På returen provade vi pendlarbåten ut genom floden 👍🏻. Ungefär som Silverö mellan Vaxholm och Tynningö, fast lite annorlunda.

Åter in i Spanien – Andalusien, Costa la Luz

Januari avslutades med 70 distans i stiltje över gränsen till Spanien. Vi bakade sockerkaka och Max hissade gästflaggan denna gång och efter 11 timmar angjorde vi Rota/Cadiz i sagolik solnedgång. Man förstår att denna kust kallas ”ljusets kust (Costa la Luz).

Staden Rota visade sig vara en jättefin och trevlig stad på alla sätt! Gammal historisk stad med många små plazor, kyrkor, borg och såklart enorm sandstrand som ju präglat detta hela södra kustområde, och pendlarbåt över till storstaden Cadiz.

Med sin närhet till Afrika finns tydligen Kameleonter just här i de sandiga barrskogarna. Tyvärr lyckade vi inte hitta någon…men däremot en sandkrokodil!

Men Rota är nog mest känd för sin amerikanska flottbas som man inte kunde missa. Här låg militärfartygen på redden och helikoptrarna flög skyttetrafik.

Med riktigt finväder i prognosen beslöt vi att stanna några dagar här och möta upp mormor och morfar som i dagarna anlänt södra Spanien.

Och lagom till Max namnsdag kom äntligen mormor och morfar till oss på besök ❤️!

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Så fint at mormor og morfar er kommet ombord. Håper vannet raskt blir varmere jo lengre inn i middelhavet dere kommer. Som vanlig veldig fine og koselige bilder. Kos dere masse med mormor og morfar, også gleder vi oss til å følge dere østover. Gode hilsner fra Oslo med snø!!! 🤓🌺🇳🇴

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *