Vi möter havet

De två sista stoppen i kanalen blev i återigen pittoreska och extremt fina städer. Den nästsista; Williamstad, en liten stad med bara 3000 inv. med klassisk ringmur där vi låg förtöjda i vallgraven.

Och den sista blev den lite större staden Middelburg, i provinsen Zeeland, som såklart givit namn till Nya Zeeland tack vare holländska upptäcktsresande.

Fredagmorgon kastade vi loss kl 6 från Middelstad för att hamna i fas med tidvattnet som nu kommer att bli en faktor framöver, och avverkade de 4 sista broarna och sista slussen i kanalerna.

Kl 8.30 skymtade vi havet/Engelska kanalen efter 18 dagar i holländska kanaler!

Vi har passerat närmare 100 broar och ett antal slussar. Räkna exakt får vi göra senare.

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Tack för trevlig vecka tillsammans, när vi följt er på land genom Holland. Nu åker vi genom Belgien mot Moseldalen. Men vi återkommer. Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *