Vigo, Lucia, födelsedag och 3e advent

Från Muros kastade vi loss i onsdags med vind från nordväst, men rejäl sjögång. Men det är ok så länge vi har vinden hyfsat bakifrån. Delfinerna sällskapade återigen med oss efter en period vi inte sett dem på länge. På 7 timmar tog oss till Vigo, ca 40 distans, nära gränsen till Portugal.

Vigo är Galiciens största stad, med närmare 300.000 invånare, och ligger liksom många av Galiciens hamnar vi legat i, inne i en längre vik (Ria baixa) där vi ligger väl skyddade för hela Atlantens västliga påtryckning.

Vigo mötte oss med extraordinär julstämning trots regn och gråväder.

Lucia och pappa Rogers födelsedag i fredags var given dag i hamn. Vi bakade lussebullar och uppvaktade pappan den 13 december!

Planen var att efter några dagar i Vigo ta oss vidare för att kunna hinna ner till Cascais och Lisabon i södra Portugal till jul. Men fr.o.m. nu varnas återigen för längre period med hög sjö, 5-7 meter, vilket inte är lämpligt för oss att ge oss ut i. Dessutom mestadels hårda vindar med undantag för enstaka dagar, då sjön inte hinner lägga sig.. Och erfarenhet har lärt oss vågorna alltid blir högre än prognosen.. så efter mycket fram och tillbaka resonerande beslutade vi att nu ”parkera” för julen. Det känns viktigt för familjefriden att kunna ta det lite lugnt och skippa den eviga väder- och vindplaneringen nu när vi alla ser fram emot jul och mys i lugn och ro.

Så nu behöver vi inte surra fast granen, vi kan klä den, fira 3e advent och jobba klart för terminen i skolan Båten innan jullovet!

Vi har dessutom fri tillgång till gym, simhall och bastu precis bredvid båten så det känns såklart fantastiskt när regnet står som spön i backen och dimman ligger lågt och det är 12 grader! Vi tror faktiskt vi har ungefär samma väder som hemma.

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Her har dere mye julestemning både ombord og på land. Hyggelig med et trygg havn for julen. Håper dere koser dere masse i svømmehallen og lykke til med skoleavslutning flr jul. 🎄😉🌺🇳🇴

  2. En riktigt god Jul till Er alla 5 önskar Pelle ,Annika o valpen Fia (nu 16 veckor) 🍷🐕⛄️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *