Ystad Djurpark och Köpenhamn

Under veckan som gått har hösten gjort sej påmind med ostadigare väder och svalare temperaturer. Det blåser mycket och dygnet runt, men det verkar i och för sej mer regel än undantag här i Ystad. Vi längtar efter att kasta loss och hoppas att det blir om en vecka, fredag 23 aug! Vi hoppas bara att den dagen vi kastar loss att vindarna är gynnsamma och inte sydliga vilket de har varit de senaste veckorna.. Här ligger ju öppet hav precis utanför hamnen hela vägen över till Danmark och det känns tufft att tänka kraftig sjögång och kryss som första seglats… men, vi är inte där än…

Än så länge ligger vi utan mast kvar i hamnen..

På söndag kommer 3 el-killar med full bil och utrustning och ska sätta igång med all el.. Rigg-killen var här häromdagen och levererade det 20 meter långa nya förstaget med rulle till förseglet. Roger meckar med det han kan för att bäst förbereda när el-proffsen kommer och ska dra om alla kablar. Vi andra gör glada hejarop!

Under veckan som gått har vi varit i Ystad djurpark och Köpenhamn.

Ystad djurpark var väl värt ett besök! På ett enormt område på Skånes gröna kullar gick bl.a. savann och ökendjur fritt och betade och vi kunde iaktta dem som om vi vore på safari i Afrika; zebror, kameler, bufflar, strutsar, leopardliknande kattdjuret serval, antilop, känguru, jättesköldpaddor, surikater, etc.

Det fanns även apdjur som lemurer vilka de föder upp här för att sedan skicka till Madagaskar där de fasas ut i vildlivet då de tyvärr är nästan helt utrotade..Lemurerna var stor succé för barnen då de lät sej klappas och kelas med..

Köpenhamn var också en bra utflykt. Även om vi gärna hade stannat flera dagar i denna underbara stad, fick vi en härlig dag i den fina staden. Bara en dryg timme med tåg kändes det som vi var långt från Sverige. Härligt att få lite känsla av Europa!

Vi promenerade genom stan till mysiga Nyhamn där vi såklart åt ”smörrebröd” och drack en Tuborg. Sedan åkte vi el-scooter/elsparkcykel (som vi enkelt hyrde via en app) vidare genom stan via bl.a. Kongens torg och Ströget där vi till Ted stora lycka hittade Lego-butiken. Avslutningsvis hann vi även med ett besök på Tivoli, som ju faktiskt funnits sedan 1800-talet!

Efter en heldag var det riktigt skönt att komma ”hem” till Ystad.

Publicerat av seglingsbloggen

Familjen Grönkvist Granat; Roger, Mimmi, Max (11 år), Ted (7 år) och katten Ronja. I juli 2019 kastar vi loss med vår segelbåt (Jeanneau 51) från Rindö, Vaxholm för att under ett års tid segla oss ner genom Europa. Vi planerar att segla ner genom Sverige, till Tyskland via Kielkanalen, via kanal genom Holland och ut i Engelska kanalen via södra England, vidare längs Atlantkusten, in i Gibraltar och in i Medelhavet från väst till öst. Vi beräknar vara åter på Rindö till skolstart augusti 2020.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Nu håller vi tummarna för att eljobbet klaras av i veckan, så att ni kan segla vidare till nästa helg. Vi har åter angjort Vaxholm efter en fin seglingssommar. Här hemma är det lite tomt och tyst när de tillfälligt boende i sjöboden har givit sig av. 😍 Lycka till! 🤗

    1. Tack för glada heja-rop! Igår flyttade vi bohaget och katten till en liten stuga för att ge plats åt el-gänget som ska ”vända upp o ner” på båten from idag. Vi håller tummarna. Barnen tyckte det kändes konstigt att plötsligt ha rinnande vatten o kunna tända lampor hur som helst. Mycket glada för det lilla helt enkelt👍🏻.

  2. Håper alt ordner seg med «el-gubbene» slik at dere kommer skikkelig i gang med den store turen. Gøy å følge dere, spennede og lykke till👍🤓🌺🇳🇴

    1. Tack tack! Nu ser även jag ljuset.. elkillarna är superduktiga och verkar ha koll på läget, så de blir nog klara senast torsdag. Så då får vi bara be till vädergudarna för rätt vindar..(har blåst hårt sydväst konstant de senaste veckorna😬)..

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *